Опитвам се да спазвам стриктно тренировъчна програма и хранителен режим, но

...
Опитвам се да спазвам стриктно тренировъчна програма и хранителен режим, но
Коментари Харесай

Килограми: Защо постоянно варират и как да се справим?

„ Опитвам се да съблюдавам прецизно подготвителна стратегия и хранителен режим, само че кантарът непрекъснато се движи надолу-нагоре,  това ме демотивира и изгубвам тласък за всичко . Защо се получава по този начин и аз ли не върша нещо както би трябвало? “ – Въпрос, който получавам доста постоянно от клиенти.

Причините са няколко, като някои от тях са изцяло под наш надзор, до момента в който други не можем да направляваме.

Най-доброто решение на въпроса е в края на публикацията.

Но първо е значимо да разгледаме главните аргументи :

#1: Приемате повече калории, в сравнение с изгаряте

Често се случва през цялата седмица да сме прецизни, а уикенда да се отпуснем и по този начин да наваксваме всички спестени калории.

Решението тук е да наблюдаваме всичко, което консумираме – храни, питиета, овкусяване и техните количества, с цел да имаме цялостната картина и да се поучим от грешките си.

Повечето клиенти остават сюрпризирани какъв брой странични неща употребяват, когато запишат всичките си хранения на лист хартия –  без пропуски .

Няма да реализираме резултати, в случай че поддържаме калориен недостиг от 200-300 калории от понеделник до петък, а през уикендите консумираме 1500-2000 излишн калории. По този метод салдото ни вместо отрицателен ще излиза на плюс.

#2: Покачвате мускулна маса

Мускулите тежат повече от мазнините. Ако спортувате с тежести и персоналното тегло се е нараснало, то това може да е една от аргументите. В това няма нищо неприятно, защото повече мускулна маса се равнява на по-бърз метаболизъм и повече изгорени калории неподвижен.

Също по този начин, при вярно структурирана подготвителна стратегия има доста по-голям късмет да разпределите мускулната маса навсякъде по тялото, до момента в който мазнините най-често се концентрират по местата, на които минимум ги желаеме – стомах, бедра (при жените), гърди (при мъжете:)

Ако усещате, че покачвате маса единствено в избрана зона, то би трябвало да преосмислите тактиката си обвързвана с хранене и тренировки.

#3: Приемате сол

Когато консумираме повече сол от нормално, в телата ни се задейства механизъм, който задържа допълнително количество вода. Това сигурно не е лой, а просто вода, която при здравословно кръвно налягане не вреди, а минава през системата и тежестта се възстановява.

Пълното ограничение на солта е неверен метод заради няколко аргументи, само че главните са:

- Спирането на сол не разрешава да реализираме мощни мускулни контракции по време на тренировките и по този начин те са по-малко ефективни;

- Ограничаването на сол за интервал от време и по-късно приемането на прекомерно осолено хранене, например мръсно хранене, поставя тялото в доста по-голям стрес, по отношение на когато консумираме дребни или междинни количества постоянно, само че следени от нас.

Обикновено след „ мръсно хранене “ са нужни 24-48 часа, с цел да се върнем към естественото си тегло. Затова, в случай че проследявате резултатите си, то след чийт мийл не е най-удачното време да вземете ограничения.

Ако упражнявате с инструктор, наложително споменавайте мръсните си хранения при изпращане на резултати, с цел да е наясно на какво се дължи покачването.

Сериозна неточност е да предложите на треньора си да понижи количества на здравословна храна от хранителен режим тъй като сте покачили краткотрайно тегло (вода) от нездравословна такава.

#4: Мускулите ви се възвръщат

След силова подготовка има интервал, в който мускулите се възвръщат. Той нормално е от 24 до 72 часа и в този интервал тялото употребява по-ефективно предоставената му сила от храна и хранителни добавки.

Поради тази причина, хората, които стартират тренировки не би трябвало да бързат да понижават количествата храна, а в началото да ги усилят (или най-малко запазят), по отношение на това на което са привикнали, а след това при застой да ги редуцират.

Това е аспект, към който доста начинаещи подхождат неверно и е съществена причина за неуспех .

Ако по едно и също време понижим количества храна и въведем или увеличим физическа интензивност, сътворяваме двоен калориен недостиг, за който рядко сме подготвени и можем да издържим дълготрайно.

#5: Храносмилателната ви система е бавна

Това е по-честа причина в сравнение с допускате.

Пиенето на повече вода и по-малко странични питиета, консумирането на здравословно количество фибри (зеленчуци, овесени ядки), постоянната физическа интензивност сигурно раздвижват нещата позитивно.

Ако ситуацията е към този момент прекомерно влoшено, то може да се намерения за спомагателна поддръжка на храносмилателната система посредством храносмилателни ензими.

#6: Стрес

Когато сте постоянно под стрес, тялото постоянно задържа вода и може да ви накара да чувствате тежест или подуване.

Стресът покачва и равнищата на кортизол, което постоянно се свързва с по-висок вкус за нездравословна храна.

Споменатите към този момент здравословно хранене и постоянна физическа интензивност потвърдено понижават нездравословния стрес.

#7: Хормонални съмнения

Напълно обикновено е да се повишат сред два и пет кг по време на месечен цикъл, само че те са преходни.

През този интервал покачването на краткотрайно тегло постоянно се добавя и с повишаване на непрекъснато такова, посредством банкет на нездравословни храни в по-големи количества.

Щетите могат да бъдат по-малки когато одобряваме съответни количества здравословна храна, а не я ограничаваме, с цел да има място за „ сладко “.

Заключение

Има доста аргументи, заради които тежестта ни варира. Някои от тях нямат огромно значение за фитнес цели, само че могат да повлияят отрицателно на здравето ни. Такъв образец е невъздържание със сол, а от там водна задръжка и повишение на кръвно налягане.

Концентрацията върху нещата, които можем да направляваме е сигурен метод да успеем дълготрайно, като в основата са фокус върху вярно хранене и постоянни тренировки, както и отдаване на по-малка тежест върху останалите фактори, които не можем да направляваме – още повече, в случай че те ни натоварват душевен.

Не би трябвало  временни фактори, които повлияват на килограмите ни да трансформират дейностите ни и оттова краткотрайната разновидност да се трансформира в непрекъсната.

Автор: Станимир Михов

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР